1. Klassisk Varm Choklad
Ingredienser:
-
4 dl mjölk
-
2 msk kakaopulver
-
2 msk socker
-
50 g mörk choklad, hackad
-
1 tsk vaniljsocker
-
Vispgrädde (valfritt)
Instruktioner:
-
Värm mjölken i en kastrull på medelvärme tills den nästan kokar.
-
Tillsätt kakaopulver och socker, vispa tills det är väl blandat.
-
Lägg i den hackade chokladen och rör om tills chokladen är helt smält.
-
Tillsätt vaniljsocker och rör om.
-
Häll upp i en mugg och toppa med vispgrädde om så önskas.
2. Kryddig Äppelcider
Ingredienser:
-
1 liter äppelcider
-
2 kanelstänger
-
4 kryddnejlikor
-
1 apelsin, skivad
-
1 tsk honung
Instruktioner:
-
Häll äppelcider i en stor kastrull och värm på medelvärme.
-
Tillsätt kanelstänger, kryddnejlikor och apelsinskivor.
-
Låt sjuda i 20 minuter, rör om då och då.
-
Sila bort kryddorna och apelsinskivorna.
-
Tillsätt honung och rör om. Servera varm.
3. Varm Ingefärs- och Citronte
Ingredienser:
-
4 dl vatten
-
1 bit färsk ingefära (ca 3 cm), skivad
-
1 citron, skivad
-
1 msk honung
Instruktioner:
-
Koka upp vatten i en kastrull.
-
Lägg i ingefärsskivorna och låt sjuda i 10 minuter.
-
Tillsätt citronskivorna och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
-
Sila bort ingefäran och citronen.
-
Tillsätt honung och rör om. Servera varm.
Varför inte ta dessa drinkar till en fantastisk förrätt med rotfrukter!